Behanginstructie

Behangcirkel

Zet met potlood een rechte loodlijn op de muur waar je de behangcirkel wil hebben. Bepaal daarna het midden van de cirkel, zet daarna met potlood een loodlijn op de achterkant van de behangcirkel. Nu kun je de achterzijde van de behangcirkel insmeren met behanglijm. Gebruik hiervoor behanglijm voor zwaar behang. Plak de loodlijn op de cirkel nu op de loodlijn op de muur, je kunt de bovenzijde een stukje lichtjes omvouwen, zodat je weet dat je goed zit.

Als de cirkel goed zit, kun je hem met een theedoek of je handen mooi gladstrijken, zorg dat je de eventuele belletjes wegstrijkt.

Mocht er nog wat behanglijm onder de cirkel vandaan komen op de muur, dan kun je dat eenvoudig weghalen met een vochtig doekje.

Veel plezier van je behangcirkel! Stuur je ons een foto van het eindresultaat?

 

Behang op Maat

Laat je behang eerst 24 uur acclimatiseren in de ruimte waar je het gaat plakken.

Om het behang loodrecht te krijgen zet je eerst met potlood een loodrechte lijn op de muur. Let op dat je een dunne, zachte lijn plaatst, omdat de lijn anders door het behang heen kan schijnen. Gebruik een lange waterpas om de lijn te plaatsen.

Plaats de baan recht langs de loodlijn. Het recht aanbrengen is erg belangrijk, want de volgende banen sluiten hierop aan. Duw met een behangaandrukker of een aandrukspatel het behang goed tegen de muur. In de hoeken dien je het behang extra aan te drukken zodat je een vouwlijn krijgt. Als je het behang iets terugtrekt dan kan je langs de vouwlijn het behang eenvoudig wegknippen met een behangschaar. Je kan behang ook wegsnijden. Druk dan de behangaandrukker stevig in de hoek en snij met een scherp mes het overige behang weg. Snijd stopcontacten eenvoudig uit door het behang bij stopcontacten stevig aan te drukken en het middenstuk weg te snijden.

Met een behang aandrukrol of aandrukspatel druk je de luchtbellen onder het behang vandaan. Rol naar de zijkant zodat lucht weg kan. Gebruik een behangnadenroller voor een nog mooier en strakker resultaat, maar je kan dit ook met een theedoek doen. Knip en snijd overtollig behang weg als het is opgedroogd. Controleer alle randen en naden of deze goed plakken. Monteer de ombouw van de stopcontacten en schakelaars en zet de stroom er weer op.

En dan… is het klaar en heb je een prachtige Funqy Wall! Geniet er van!

Laat je ons ook even meegenieten van het eindresultaat? Mail je foto naar [email protected]

Gratis Keuzestress Service

Heb je keuzestress? Kun je niet kiezen welke afbeelding mooi zal staan in jouw interieur? Wij hebben daarom een gratis keuzestress service. Mail een goede foto van je kamer met de muur waar je een behangcirkel of wandpaneel op zou willen hebben, en geef aan over welke afbeeldingen je twijfelt. We maken een digitale impressie hoe de panelen bij jou thuis zullen staan. Dat kiest een stuk makkelijker!

Mail je foto naar [email protected]

Neem contact met me op!

  Deze Wall Art wil ik graag geprojecteerd zien op mijn muur:

  Surf Sundown volgfoto
  • Fantastische Kwaliteit
  • Uniek & gepersonaliseerd
  • Gratis Verzenden Vanaf €75,-
  • Snel In Huis
  • Gratis Ophangsysteem meegeleverd