Naar de inhoud
  • Tevredenheidsgarantie
  • Veilig betalen
  • Gratis bezorgd > € 75
  • Uniek ontwerp
  • Snel In Huis
  • Gratis digitale impressie

Wees niet bang voor ons behang

Je behang is binnen!

Het avontuur kan beginnen. Heb je al eens eerder behangen, dan zul je zien hoe makkelijk het gaat met dit stevige behang dat niet krimpt of scheurt. Heb je nog nooit eerder behangen? Wees niet bang, je hoeft geen Handige Harry of Behendige Benthe te zijn om tot een fantastisch eindresultaat te komen. Zeker niet met ons stappenplan en tips is dat namelijk een Fluitje van een cent!

 

BEHANG OP MAAT – Behang in banen

1. Laat je behang eerst 24 uur acclimatiseren in de ruimte waar je het gaat plakken.

2. Om het behang loodrecht te krijgen zet je eerst met potlood een loodrechte lijn op de muur. Let op dat je een dunne lijn met potlood plaatst, omdat de lijn anders door het behang heen kan schijnen. Gebruik een lange waterpas om de lijn te plaatsen.

3. Plaats de baan recht langs de loodlijn. Het recht aanbrengen is erg belangrijk, want de volgende banen sluiten hierop aan. Begin links bovenaan met plakken. De banen zijn genummerd, je begint dus met ‘part 1’, dan ‘part 2’, etc.

4. Duw met een behangaandrukker of een aandrukspatel het behang goed tegen de muur. In de hoeken dien je het behang extra aan te drukken zodat je een vouwlijn krijgt.

5. Als je het behang iets terugtrekt dan kan je langs de vouwlijn het behang eenvoudig wegknippen met een behangschaar. Je kunt het behang ook wegsnijden, dit zorgt voor een strakker resultaat. Dit gaat het beste als het behang droog is. Druk dan een lineaal stevig in de hoek en snij met een scherp mes het overige behang weg.

6. Snijd stopcontacten eenvoudig uit door het behang bij stopcontacten stevig aan te drukken en het middenstuk weg te snijden. Je kunt voor het mooiste resultaat het beste het stopcontact even losschroeven, en het stopcontact (electrische gedeelte) afplakken met een stukje karton. Vergeet niet eerst de stroom er vanaf te zetten!

7. Met een behang aandrukrol of aandrukspatel druk je de luchtbellen onder het behang vandaan. Rol naar de zijkant zodat lucht weg kan. Gebruik een behangnaden-roller voor een nog mooier en strakker resultaat, maar je kan dit ook met een theedoek doen.

8. Knip en snijd overtollig behang weg als het is opgedroogd. Controleer alle randen en naden of deze goed plakken. Monteer de ombouw van de stopcontacten en schakelaars en zet de stroom er weer op.

En dan… is het klaar en heb je een prachtige Funqy Wall! Geniet er van!

Laat je ons ook meegenieten van het eindresultaat? Mail je foto naar [email protected]

Tips:
1. Behangen op een muur met pleisterwerk? Beklop eerst de muur: bij een doffe klank zit het pleisterwerk waarschijnlijk plaatselijk los.
2. Verwijder de slechte plekken voorzichtig en repareer de gaten met een vulmiddel.
3. Sterk zuigende ondergronden eerst voorlijmen om de grootste zuigkracht te breken. Zie verpakking behanglijm.
4. Houd bij het snijden van de banen altijd de bedrukte zijde naar boven. Eventuele fouten en/of vlekken worden dan direct geconstateerd.
5. Gebruik altijd een scherp mesje om behang te snijden. Een bot mesje kan scheuren veroorzaken.
6. Bij het op maat snijden van de behangbanen is het verstandig om minimaal 5 cm extra lengte te nemen, zodat het behang na het plakken precies langs de plint en het plafond afgesneden kan worden met de liniaal.
7. Behang moet altijd rustig drogen. Door te snel drogen kan het gaan krimpen of scheuren. Droog behangen met de deuren en ramen dicht en de verwarming op een gematigde temperatuur.|
8. Overtollig of gemorst plaksel al deppend direct verwijderen met een schone licht vochtige spons. Niet wrijven!
9. Bij het gebruik van de juiste lijm is het vliesbehang zelfs na jaren gemakkelijk te verwijderen!

 

BEHANG OP MAAT – Naadloos behang

Belangrijk voordat je begint:

• Laat je behang eerst 24 uur acclimatiseren in de ruimte waar je het gaat plakken.
• Zorg voor een glad afgewerkte wand.
• Als de wand absorbeert (eenvoudig te testen met water) dien je deze te behandelen met een voorstrijkmiddel.
• Gebruik onze Behanglijm Medium en een kortharige vachtroller en/of blokkwast.
• Roer de lijm goed om voordat je begint.
• Werk je met een print in delen? Plak deze dan overlappend en snijd deze vervolgens dubbel door.

De montage:

1. Het behang zit zo op de rol dat je van links naar rechts af kunt rollen op de wand.
2. Saus de wand royaal in met Behanglijm Medium.
3. Zet het behang links bovenin aan op de wand en rol de print rustig af. Oefen hierbij druk uit aan de bovenzijde.
4. Als de print goed is geplaatst kun je deze met een spatel aanduwen. Werk hierbij van boven en het midden naar buiten toe.
5. Als de lijm is opgedroogd kun je de randen en andere overtollige materiaal wegsnijden. Duw de randen nog eens extra aan met een spatel.
6. Verwijder lijmresten op de print met schoon water en droog het oppervlak na.

Heel veel succes!

En? Is het je gelukt zonder je partner mee te behangen? We zijn trots op je, en natuurlijk zeer benieuwd naar het eindresultaat! Stuur je een foto?

Home Shop Inspiratie Service
De waardering van www.funqy.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 1 reviews.